Stämningen är hög i Sandskogen där SD-Ystad har annordnat en grillkväll och överallt hör man glada människor som pratar med varandra, tillvaron känns väldigt intim och familjär.

 

Vincat Veritas är på plats denna varma soliga sommarkväll för att lyssna på Jimmie Åkessons tal som kom att handla om vikten av att få politiskt intresserade att kandidera som kommunpolitiker för att kunna möta den stora efterfrågan som följer Sverigedemokraternas framgångar.

 

Det framkom tydligt att det är önskvärt att alla som vill vara med att förändra den negativa utveckling vi har landet också engagerar sig för att kunna påverka och tillsammans bygga upp det gamla folkhemmet som idag ledsamt nog är obefintlig. 

 

Når Sverigedemokraterna de siffror som de flesta opinionsmätningar idag visar kommer det bli svårt att fylla många stolar i landet och det är något man hoppas inte ska bli ett problem.

 

Under talet så avslöjar den behagliga doften av grillat kött som fyller luften i paviljongen att maten börjar bli klar och i bakgrunden hör man även skottsalvor från den närliggande skjutbanan, varpå Jimmie avbryter talet och snabbt skämtar till om den “lugna Sandskogen” och luften fylls av hjärtliga skratt. 

 

När man står på lite avstånd och betraktar vimlet så är det enkelt att förstå denna folkrörelse och varför den vinner allt fler människors hjärtan, den är för folket, skapad av folket.

Vincat Veritas

Sverigedemokraterna Ystad på Facebook: https://m.facebook.com/groups/1465528123696367